Un nou interviu Ana Braghis Mai Dulce pentru DallesGO

Un nou interviu Ana Braghis Mai Dulce pentru DallesGO
1. Dincolo de pasiunea pentru cofetărie, cine este omul Ana?
Dincolo de pasiunea pentru cofetarie si activitatea practica, Ana este un om optimist, pasionat de fotografie, de artele vizuale, muzica electronica si de calatorii. Ana, in laborator sau in afara lui, este mereu într-o constantă mișcare de autodescoperire și perfecționare.

2. Cum ți-ai găsit pasiunea pentru cofetărie și cum a fost începutul tău în acest domeniu?
Primii pasi in acest domeniu au venit dintr-un impuls de schimbare, după multe căutări personale și profesionale.  Înainte de a începe cofetăria, mai exact anul 2016 am locuit in Bucuresti, iar activitatea profesionala era  una tipica pentru un tanar absolvent in cadrul unei companii bancare. Studiile absolvite au fost in domenii ce par diametral opuse cofetariei: jurnalism si master in drepturile omului. Mai tarziu am realizat ca de fapt profesez in domeniul cofetariei dar aplic valorile dobandite din perioada studiilor. Astfel imi promovez activitatea prin fotografii, articole, content pentru retelele sociale, comunic zilnic foarte mult. Deasemenea imi respect meseria, colaboratorii, clientii si oamenii cu care interactionam. 
mai dulce kate maffinosi
3. Care sunt cofetarii de talie internațională care te inspiră?

Sunt multi maestri care ma inspira. Apreciez inovatia, creativitatea, aspectele legate de etica si integritate ale acestei meserii. Mai cred ca un cofetar/patiser este in primul rand un artist, un poet, un om care poate face oamenii fericiti la propriu. Sunt pasionata de cofetaria clasica iar inspiratia o gasesc la Alain Ducasse, Philippe Conticini, Luigi Biasetto, Salvadore de Riso, Pierre Herme, Kate Maffinosi.
Deasemenea admir si generatia noua de cofetari si ciocolatieri precum Amaury Guichon, Cedric Grolet, Hans Ovando. Consider ca și în România avem mulți cofetari prețioși în orașe mari sau orașe de provincie. E necesar sa îi descoperim si ca persoane, mai ales în acesta perioada când domeniul cofetariei a luat amploare în România.

4. Cum ia naștere un preparat inedit? Unde găsești ingrediente de calitate pentru acesta?
Inspiratia ma gaseste in cele mai obișnuite locuri: in natura, in masina, in parcuri, la cumparaturi, la rafturile cu carti, in drumetii, in lectura sau vizionarea de filme. Ingrediente de calitate găsesc la furnizori autorizati în special lactate, cacao și ciocolata. Deasemenea consider ca un gust unic este dat de zona geografica, de relief. Prefer sa ne aprovizionam cu nuci, alune, fructe de padure, miere, ierburi aromatice, magiun, lichior, pireu de castane din producția locala din Maramureș. Desigur mi-ar plăcea să găsim mai multe Ingrediente fabricate în România. 

5. Cum decurge procesul de creație al unei prăjituri noi? Care sunt obstacolele de care te lovești și cum le depășești?
Este un proces lung, elaborat. Necesita multă răbdare mai ales în procesul de testare. Sincer nu prea sunt adepta ,,norocului de începător", matematica si arhitectura produsului este cea care ma convinge cu adevărat dacă un preparat este potrivit, delicios, estetic.  

Ana Braghis Mai Dulce Baia Mare6. Care e prăjitura ta preferată și de ce?
Cornulete din aluat fraged cu nuca sau magiun de prune sunt preferatele mele. Le asociez cu amintirile placute din copilarie alături de familie. Dar nu voi refuza niciodată o felie de tartă dulce sau sărată. 

7. Îți amintești despre vreo rețetă mai inedită/exotică, poate una mai grea, căreia nu credeai că îi faci față?
Odată am avut o cerință speciala pentru un tort cu tematică ,,Nirvana", pentru un client cu o meserie foarte solicitanta. Am testat texturi diferite,   ne-am consultat cu alti colegi-cofetari cum ar fi mai potrivită compozitia si montajul. Ne-am dorit sa fie chiar un moment de nirvana, atunci când va fi servit tortul sărbătoritului. Ingredientul succesului din ,,Nirvana" a fost lichiorul de zmeura neagra. 

8. Ce e creativitatea pentru tine?
Libertate, spatiu de explorare. Poate e cel mai placuta senzatie cand o idee se materializeaza.

9. Ce calități crezi că ar trebui să aibă un cofetar?
Insistenta, perseverenta, modestie, respect.

10. Cum te vezi în calitate de profesor?
Prefer sa fiu un coordonator apropiat de cursanți și sa ma adaptez contextului. Apreciez calitățile și caracterul fiecărui student, cred ca fiecare are o poveste unică sau o abilitate care ne poate inspira.

11. Ce îți propui să îi înveți pe cursanți? Ai un mesaj pentru ei?
Îmi propun sa studiem elemente de baza ale cofetăriei blaturi, creme, aluaturi, texturi mousse, decor din diverse materiale, tehnici de montare si decorare a torturilor, noțiuni introductive despre laboratorul de cofetarie, tipuri de utilaje deasemenea pe langa teorie si partea practica nu uitam sa ne si distram împreuna, pentru a crea un mediu plăcut, plin de creativitate. Mesajul meu pentru cursanți este unul simplu: ,,Ars longa, vita brevis."  Curaj ! 
Postarea anterioara

Suport clienti zilnic 7:30 - 20:00

0757605570 baiamare@maidulce.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!